Bianca is weer terug in de buurt!

Eind november en eind december 2014 & eind januari 2015 te zien op TV Maastricht: ‘Het Bankje’, een miniserie van 5 nieuwe afleveringen van BIANCA IN DE BUURT!

Een Maastrichts comité heeft een idee. Ze willen een bankje in de buurt. Maar hoe moet  dat bankje er komen? Wie betaalt het. Wie beslist hoe het eruit komt te zien. En waar komt dat bankje te staan.....

‘Het Bankje’
In de miniseries van BIANCA IN DE BUURT volgt men de belevenissen van Bianca, eigenaresse van een Fitness Centrum in Maastricht. Deze kordate onderneemster heeft behalve een goede neus voor zaken ook een groot hart. Na de geslaagde filmserie ‘Fit4all’ (2013) is er vanaf eind 2014 de nieuwe vijfdelige serie ‘Het Bankje’ te zien. Hierin volgt men de belevenissen van een buurtcomité dat een actie organiseert ter nagedachtenis van een geliefde buurtgenoot die onlangs is overleden. Ook in deze serie brengt BIANCA IN DE BUURT de dagelijkse worstelingen van mensen met elkaar en de vragen van deze tijd tot leven.

TV Maastricht
BIANCA IN DE BUURT is een Maastrichts mediaproject waarin alledaagse gebeurtenissen het uitgangspunt zijn voor korte filmpjes die samen een miniserie vormen. ‘Het Bankje’ wordt door TV Maastricht één week per maand (november, december, januari) uitgezonden, elke dag wordt de volgende aflevering getoond. Ook zijn alle filmpjes te bekijken op deze website.

Bianca in uw buurt?
Begin 2015 worden er buurtbijeenkomsten georganiseerd waar de miniserie ‘Het Bankje’ aanknopingspunt zal zijn om bestaande en nieuwe buurtverhalen uit te wisselen. Deze vormen samen de aanleiding tot het maken van een nieuwe serie BIANCA IN DE BUURT. De seriereeks vertelt  zo over onze tijd en de veranderingen die in het dagelijkse leven plaatsvinden. Op deze manier leveren mensen zelf een bijdrage aan het vergroten van weerbaarheid en veerkracht om problemen die op hun pad komen het hoofd te bieden. Bewoners van Maastricht zullen te zijner tijd uitgenodigd worden voor de buurtbijeenkomsten.


BIANCA IN DE BUURT is ontwikkeld met bewoners van Maastricht i.s.m. professionals op het gebied van media, drama ,welzijn en geestelijke gezondheid. ‘Het Bankje’ is geproduceerd door de Stichting Mind Venture International met ondersteuning van Tout Maastricht en financiering van de Gemeente Maastricht. Eerder verleenden ZON-MW en de Stichting Elisabeth Strouven hun financiële ondersteuning. De Universiteit Maastricht (UM) onderzoekt het project.

TV Maastricht via Ziggo digitaal, kanaal 40. Analoge doorgifte via de kabelaansluiting van Ziggo, kanaal 22+. Online te bereiken via www.rtvmaastricht.nl.